black blocks in page when enable gpu

Having problems with building or using CEF's C/C++ APIs? This forum is here to help. Please do not post bug reports or feature requests here.

black blocks in page when enable gpu

Postby smallFish » Sun Feb 19, 2017 9:17 pm

I have a app with multiple cefbrowser windows,when a cefbrowser window shows from hidden state,black blocks appears sometimes in the web page.If I disable gpu,there is no black blocks any more.I have tested on different computer,all computers have this problem.Can anyone help?
Attachments
xxx.png
xxx.png (71.77 KiB) Viewed 5285 times
smallFish
Newbie
 
Posts: 4
Joined: Sun Feb 19, 2017 8:59 pm

Re: black blocks in page when enable gpu

Postby magreenblatt » Mon Feb 20, 2017 12:05 am

What OS and CEF version? Does the problem reproduce in the cefclient sample application?
magreenblatt
Site Admin
 
Posts: 10939
Joined: Fri May 29, 2009 6:57 pm

Re: black blocks in page when enable gpu

Postby smallFish » Mon Feb 20, 2017 1:39 am

win10
cef3.2623.1401 x32
The cefclient sample does not have the same problem,I just see the scrollbar of the web page become black when I run the cefclient sample.
smallFish
Newbie
 
Posts: 4
Joined: Sun Feb 19, 2017 8:59 pm

Re: black blocks in page when enable gpu

Postby smallFish » Mon Feb 20, 2017 2:03 am

Another situation: when I use spy++ to catch messages on cefclient ,the cefclient also show black blocks in page,but not every time.
If I just run the cefclient,I never see black blocks in the web page.
Is there any key points for showing and hiding the cefbrowser window? or any command line paramenters to set the gpu feature?
I have multiple cefbrowser windows, they have the same parent main window.I show a window while I hide another.
I think the problem is gpu,but I have no idea to resolve it.
My computer has ATI video card, the other two have NVIDIA video card, all of them have this problem.
Attachments
x.png
cefclient black scrollbar
x.png (96.48 KiB) Viewed 5280 times
smallFish
Newbie
 
Posts: 4
Joined: Sun Feb 19, 2017 8:59 pm

Re: black blocks in page when enable gpu

Postby magreenblatt » Mon Feb 20, 2017 3:08 pm

2623 branch is old and unsupported. Try using a supported version: https://bitbucket.org/chromiumembedded/ ... -supported
magreenblatt
Site Admin
 
Posts: 10939
Joined: Fri May 29, 2009 6:57 pm

Re: black blocks in page when enable gpu

Postby smallFish » Mon Feb 20, 2017 7:27 pm

I need to support windows XP
smallFish
Newbie
 
Posts: 4
Joined: Sun Feb 19, 2017 8:59 pm

Re: black blocks in page when enable gpu

Postby shdj111 » Tue Jun 08, 2021 2:17 am

smallFish wrote:I need to support windows XP


Have you solved this problem? And how did you solve it?
shdj111
Newbie
 
Posts: 6
Joined: Thu Aug 13, 2020 2:58 am

Re: black blocks in page when enable gpu

Postby shdj111 » Tue Jun 08, 2021 2:24 am

magreenblatt wrote:2623 branch is old and unsupported. Try using a supported version: https://bitbucket.org/chromiumembedded/ ... -supported


I met the same problem. when app starts up, the first time i open a page, it will occur:
1. with small page, it's whole black;
2. with full screen page, partial black, and page offsets several pixels right-down .
then if i start another new page , it ok, no black block, no pixels offset;
My os is windows 10 with 4k screen, high dpi supported(scaling), gpu enabled, cef version is 84.3.10. Can see d3dwindow with spy++;
however, it's ok when using 3.2623.1401.0, with the same enviroment;
And also, it's OK if GPU is closed, but we donot want to disable GPU.
Can you give me some help?
shdj111
Newbie
 
Posts: 6
Joined: Thu Aug 13, 2020 2:58 am

Re: black blocks in page when enable gpu

Postby amaitland » Tue Jun 08, 2021 4:19 am

Try a supported version as linked above.
Maintainer of the CefSharp project.
amaitland
Master
 
Posts: 969
Joined: Wed Jan 14, 2015 2:35 am


Return to Support Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 22 guests